Een hotspot hond is een nare kwaal!

Heb je een hond en valt het je op dat hij telkens maar krabt en bijt op dezelfde plek? Is er op die plek een kaal plekje met een beschadigde huid te zien? Dan heeft je hond een hotspot te pakken. En dat kan best een hardnekkige kwaal zijn. Maar hoe kom je af van hotspot hond? En kun je het voorkomen? Voor je een hotspot hond kunt behandelen, zul je eerst wat meer moeten weten over wat een hotspot hond eigenlijk is.

Een hotspot hond ontstaat door verschillende oorzaken

Een eenduidige oorzaak voor een hotspot hond wordt niet gevonden. Een hotspot hond kan komen door een warm weer, allergische reactie, teken, een oorontsteking, vlooien, klitten in de vacht, veel zwemmen, mijten en natuurlijk kan stress ook een oorzaak zijn. Het is wel van belang om de oorzaak zoveel mogelijk weg te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de vacht van je hond wat vaker te laten trimmen en om nog beter een oplossing te vinden voor de teken, mijten en vlooien in de vacht. Nu, met het warme weer op komst, is het wellicht lastig om je hond te verbieden veel te zwemmen. Het kan wel schelen als je je hond goed afdroogt na een zwempartij.

Er zijn verschillende hotspots bekend

Heeft je hond een plekje waar hij heel veel krabt en bijt? Dan is de kans groot dat hier een oppervlakkige hotspot te vinden is. Dit zou redelijk snel, met de juiste middelen, bestreden moeten kunnen worden. Heeft je hond echter een plek waar hij juist niet aan wil komen en waar jij 'm niet mag aaien? Is deze plek gezwollen, kapot en rood? Dan zul je serieuze maatregelen moeten nemen. Je kunt je hond meenemen naar de dierenarts, maar je kunt misschien beter een alternatieve manier kiezen. De resultaten zullen al snel zichtbaar zijn en je hond zal zich snel beter voelen.

Bestel de juiste alternatieve middelen online

Heb je de tijd om zelf je hond te behandelen, dan kun je er dus voor kiezen om te gaan voor alternatieve geneeswijzen. Kies voor Colloïdaal Zilver, Zalmolie en PEA in aanvulling op de reguliere behandeling. Je kunt de eventuele wond zelf goed spoelen en drogen, strak en dik verbinden is in veel gevallen niet nodig en zelfs niet verstandig. De bacterieën moeten niet ingesloten worden. Blijft je hond maar krabben en bijten? Dan kan het verstandig zijn om een kap aan te schaffen en een dun verband of een rompertje om de wond te doen. 

Geef een reactie