Consult ter plaatse met de online werkplek

online werkplek

We leven in een tijd waarin steeds meer online gaat. Dan brengt ook wat nadelen met zich mee doordat het best wel wat impact heeft op onze privacy. Het brengt daarnaast ook vele voordelen met zich mee. Veel bedrijven stappen met hun IT over naar de cloud. Alle applicaties en bestanden zitten daardoor in een soort online omgeving. Dit zorgt ervoor dat het benaderen van je werkplek veel minder tijd en plaats afhankelijk wordt. Zeker bij consults is deze online werkplek heel erg handig. Dus als je als werkgever dit nog niet faciliteert is het zeker de moeite waard om je erin te verdiepen. Lees er meer over in dit blog.

Overstappen naar de cloud voor de online werkplek

Voordat je de online werkplek gaat faciliteren is het in de meeste gevallen slim om over te stappen naar de cloud. Al je applicaties en bestanden zitten daarmee immers al in een soort van online omgeving. Is er ergens internet dan kan je dit dus benaderen. Als je je gaat oriënteren op een overstap naar de cloud dan zul je ontdekken dat er drie mogelijkheden zijn. Dit is de public cloud, private cloud en hybrid cloud. Afhankelijk van de wensen van je bedrijf kies je uiteraard één van die mogelijkheden. Vaak heeft dit te maken met de grote van  je bedrijf. Veel kleinere bedrijven kiezen voor een public cloud oplossing. Dit is een soort algemene cloud waarin je als het ware een afgeschermd stuk gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is Office365. Binnen deze omgeving zitten een aantal standaard mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het toekennen van autorisaties aan bepalde bestanden of applicaties. Als je wat groter bent en je IT omgeving wat complexer dan kom je hier vaak niet mee uit de voeten. Dan wordt het private cloud, een volledig op maat gemaakte cloud omgeving. Hierbij komt wel een forse investering kijken. Een tussenvariant is de hybrid cloud. Daar gebruik je waar het kan een public cloud oplossing en waar dat niet kan private cloud oplossingen.

Waarom de online werkplek faciliteren aan je medewerkers?

De nieuwe generatie is veel meer gewend om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en altijd online te zijn. Als werkgever is het dus belagnrijk hier goed op in te spelen om jong talent aan je organisatie te binden. Daarnaast zal het waarschijnlijk de productiviteit ten goede komen omdat medewerkers flexibeler zijn in het doen van hun werk.

Geef een reactie