Aaltjes zijn ideaal tegen Engerlingen en Rouwvliegen

Het is lente en dat betekent dat de natuur weer volop in bloei staat. Overal komen bloemen, struiken en planten tevoorschijn en persoonlijk vind ik dit de fijnste periode van het jaar. Ik hou ervan om lekker in de tuin actief te zijn en zorg er dan ook altijd voor dat alles er netjes bijstaat. Tuinieren vind ik een leuke bezigheid en in de loop der jaren heb ik een hele hoop geleerd. Zo krijg je in de natuur te maken met plaaginsecten en niet iedereen weet hoe je hiermee om dient te gaan. Zelf heb ik namelijk erg veel last gehad van insecten en daarom ben ik op zoek gegaan naar effectieve en biologische bestrijdingsmiddelen. Zo ben ik uitgekomen bij het inzetten van aaltjes tegen Engerlingen en aaltjes tegen de rouwvlieg. Engerlingen zijn larven van verschillende soorten kevers die onder de grond leven. Denk hierbij aan de rozenkever en de junikever welke veel schade aan de ondergrondse delen van planten aanbrengen. Ik heb nu een aantal jaren ervaring met het bestrijden van plaaginsecten en doe dit het liefst op een biologische manier. Ben jij benieuwd hoe dit moet? Lees gauw verder en ontdek een paar handigheidjes!

Aaltjes tegen de rouwvlieg

Net als aaltjes tegen Engerlingen zijn aaltjes inzetbaar tegen rouwvliegen. Aaltjes tegen rouwvlieg inzetten kan heel effectief en tasten de larven van rouwvliegen (ook wel rouwmuggen) aan. Rouwmuggen bevinden zich ook in de bodem van bijvoorbeeld gras en groeien daar op. Aaltjes dringen de larven binnen, tasten de larven aan en vernietigen ze van binnenuit. Aaltjes bevinden zich normaal ook al in de bodem, maar in een minder hoge concentratie dan wanneer je deze zelf uit zou zetten. Aaltjes zijn hele kleine wormen (ook wel Nematoden genoemd) welke zeer effectief zijn tegen de rouwvlieg en Engerlingen. Deze aaltjes zijn onschadelijk voor mensen, dieren en planten en zijn dus overal goed in te zetten. Aaltjes zijn goed uit te zetten vanaf een temperatuur van 8 graden en juist in de lente is deze biologische manier van bestrijden zeer effectief. Dit komt omdat de aaltjes tegen rouwvliegen en Engerlingen ingezet moeten worden voordat de te bestrijden larven volwassen zijn. Door aaltjes over het te bestrijden oppervlak uit te zetten is het mogelijk om zeer gericht aan biologische bestrijding te doen. 

Lees van tevoren altijd goed door hoeveel aaltjes tegen rouwvliegen en aaltjes tegen Engerlingen je nodig hebt. Voor een grote oppervlakte heb je meer nematoden nodig dan voor een kleine oppervlakte bijvoorbeeld. Ook dien je goed te letten op de temperatuur, het vochtig houden van de grond en de periode waarin je de nematoden inzet. Zelf zet ik deze techniek al jaren in en ik ben hier zeer tevreden mee. Ga voor de juiste informatie en bij vragen altijd in gesprek met de verkopende partij. Zij zullen je goed kunnen helpen en weten alles van het bestrijden van Engerlingen en rouwmuggen door middel van aaltjes. Succes met het tuinieren, ik hoop dat deze tips je zullen helpen!

Geef een reactie