Je hond is je allerbeste vriend, daar zorg je goed voor!

Hond

Wanneer je je hond voor het eerst in zijn ogen kijkt, voel je de verbinding ontstaan. Een onbreekbare band tussen jou en hem. Een band die er altijd zal blijven. Dat geldt als je je puppy voor het eerst ziet, maar ook wanneer je een al wat oudere hond uit het asiel haalt. Je weet dat niets jullie meer in de weg zal staan, als jullie maar samen kunnen blijven. En zo denkt je hond er ook over. Maar je hondje is wel afhankelijk van jou. Jij moet de juiste beslissingen voor hem nemen. Laat je daarom goed informeren bij een (online) dierenwinkel, zij kunnen je alles vertellen over wat je dier nodig heeft.

Een puppy heeft andere behoeften dan een oude(re) hond

Logisch natuurlijk. Je puppy staat aan het begin van zijn fantastische leventje en zal de hele wereld nog willen en moeten ontdekken. Daarbij moet hij uitgedaagd worden, maar er moet ook duidelijkheid komen over wat wel en niet mag. Kauwen op kabels en snoeren: mag niet. Spelen met speciale hondenspeeltjes: mag wel. Een puppycursus is daarom echt geen overbodige luxe. Jij en je pup leren dan goed samen te werken en elkaar beter te begrijpen. Daar wordt alles beter van. Een oudere hond weet het allemaal al. Al ben jij misschien anders dan zijn vorige baasje, de commando’s blijven globaal hetzelfde. Toch is ook dan een cursus verstandig om te doen.
Hond

Een hondje koop je niet zomaar even

Het hebben van een hond vraagt commitment. Van jou, maar ook van de rest van je gezin. Voor een flink aantal jaren. Je moet je dus, voor je een hondje in huis haalt, goed realiseren wat dat allemaal inhoudt. Ja, je MOET iedere dag een paar keer met hem lopen. Ook als het heel warm of juist heel koud is. En regen? Is geen excuus meer om binnen te blijven. Wat doe je met de hond als je op vakantie gaat? En als je een hele dag moet werken?

Een hondje geeft veel vreugde in huis

Want je hondje is altijd weer blij om je te zien. Je wordt iedere keer weer begroet alsof je járen bent weggeweest. Ook als je alleen even de post uit de brievenbus hebt gehaald. Een hondje maakt dat je huis een echt thuis wordt. Je hebt een reden om lekker naar huis te gaan, ook als je verder geen menselijke huisgenoten hebt. Je hond is er voor jou en jij voor hem.

Geef een reactie